Over Miep

limburg

Als zesjarige wist ik al wat ik later worden wilde nl.: ‘Ik word juffrouw!’ Naast het vrij en blij in de natuur te zijn was ‘schooltje spelen’ mijn uitgesproken hobby, waaraan ik me op elk moment kon overgeven. Op de lange weg naar school of terug naar huis was ik schooljuffrouw en liep ik naast een lange rij, denkbeeldige rij, kinderen, die ik voortdurend moest aansporen in die rij te blijven. In mijn fantasie was ik de juffrouw van de klas en deed ik alles nog eens ‘dunnetjes’ over wat ik die morgen of die middag zogezegd geleerd had.
Ik heb aan mijn keuze niet meer getwijfeld, ik bleef bij mijn besluit en ik werd die schooljuffrouw, die ik in mijn hart zo graag wilde zijn. Aanvankelijk werk ik in het Lager Onderwijs en stap dan over naar het Bijzonder Onderwijs, later naar het Speciaal Bijzonder Onderwijs. Ik ben echt op mijn plaats. De leerlingen zijn een uitdaging om het beste in mij naar boven te halen: zij zijn het die van mij een goede lerares ‘gemaakt’ hebben.

kleur logo hart kleinerIn een goed levensgevoel je talenten te ontwikkelen en te gebruiken, creatief te zijn en daar blij en spontaan voor te gaan! In mijn levensproces heb ik de kans gehad daarvoor te kiezen. Ik hield van leren en ik koos er vaak doelbewust voor. Zo koos ik spontaan voor nieuwe beroepen : het vak van schoonheidsspecialiste, het vak van pedicure. En ik mag zeggen, dat ik nog een betere lerares werd. Ik leerde in de diepte te luisteren en contact te maken, met dat, wat ons als mens raakt, ons kan ontroeren of ons kan doen dichtklappen. Ik ontdekte iets bijzonders: ik mocht dan wel lerares zijn… maar ieder mens is in feite zijn/haar eigen leraar/lerares en zo ook ik mijn eigen lerares! Het was een Inzicht met een hoofdletter met een gouden randje!

Het heeft me bewust naar mijn levensproces en zijn ontwikkeling gebracht. Opnieuw doelbewust volgde ik cursussen, workshops, trainingen, om meer zicht op mijn eigen leven te krijgen. Ik groei in het leven, dat zich steeds opnieuw van binnen in mijn hart afspeelt en nergens anders! Het leven zelf is daartoe steeds de uitdaging! Ik groei in het ervaren van mijn leven, van onbewust naar bewust. Ik leer veel over mezelf en er groeit inzicht over hoe ik ‘deelneem’ aan mijn eigen leven: een eye-opener!
De basis voor veranderen, voor transformeren is gelegd. Ik ervaar, dat ik in staat ben om te veranderen, ik verander, dat wat nodig is. Het brengt me in contact met mijn eigen levensenergie, mijn eigen creatieve levenskracht, ik voel dat ik leef!

1 Thought.

 1. Lieve Miep,
  Gefeliciteerd met je boek! En dankjewel voor het toezenden ervan!
  Ik hoop dat je er veel mensen mee troosten, bemoedigen en inspireren mag!
  Ik wens het boek een gezegende weg in dit leven!

  Hartelijke groet,

  Hans Stolp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *